Top 20 Korku Filmi Listemiz🎥

Selamlarrrrrr🙌
Bomba gibi bir Top 20 korku filmleri listesiyle karşınıza geldim bugün!
Yalnız tek değilim.Yakup'la geldim😍("Eşim" ay pardon! kocişkooooyymmm😂olur kendileri)
Evlendiğimizden beri haftada en az 2 film izleyen çekirdek aileyiz biz.👫Böyle bir liste hazırlayacaksan Büşra;tabiki de Yakup'la yapmalısın dedim.Teklif götürdüm,kabul etti.Kağıt üzerinde imzalar da atıldıı.(Evlilik cüzdanına)!😀Ve işe koyulduk.
                            "O zaman Sağlamlar iftiiharla sunarrrrrrr!!!!"

1)     **OTOPSİ(2016)**   
Imdb puanı:6.8
Tommy(baba) ve Austin(Oğul) birlikte çalışan adli tıp memurlarıdır.Austin annesinin ölümünden sonra babasını yalnız bırakmamak için gayret etsede,yavaş yavaş kendi hayatını değiştirmek ister.Aldığı kararları babasına açıklayacağı akşam morga bir ceset getirilir.Ancak gelen bayan cesedinde hiçbir ölümcül yara yoktur.İşler gittikçe korkutucu ve tuhaf bir hal almaya başlar.
İliklerinize kadar gerileceksiniz bunun teminatını verebilirim!!Top 20 listemizin birinci sırasında daha ne diyelimmm??

2)   **THE CONJURİNG(KORKU SENASI)**   
İmdb puanı:7.7
Ed ve Loraine çifti dünyaca ünlü paranormal olayları araştıran bir çifttir.Karanlık bir varlık tarafından hayatları altüst olan bir ailenin çiftlik evlerine çağırılırlar ve şimdiye kadar karşılaştıkları en korkunç vaka içinde kendilerini bulurlar.Serinin devam filmleri bulunmakta.
Korku filmi efsaneleri arasında kendine en genişinden yer edinmiş bir filmdir.Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.

3)   **THE BABADOOK (KARABASAN)**   
İmdb puanı:6.8
Film Amelia'nın ve oğlunun baş etmeye çalıştığı doğaüstü varlığı konu almaktadır.Kocasını Veba hastalığından dolayı kaybeden Amelia oğluyla beraber bir hayat sürdürmeye çalışmaktadır.Birgün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook isimli ilginç bir kitap bulur.Ve olaylar tuhaflaşmaya başlar.


4)   **İNSİDİOUS(RUHLAR BÖLGESİ)**   
İmdb puanı:6.8
Josh ve Renai ,üç çocuğuyla birlikte yeni bir eve taşınırlar.Evde tuhaf olayların olması Renai'yi korkutur ve eşini evden taşınmak için ikna eder.Bu arada genç çiftin en küçük oğulları,hiçbir sağlık problemi olmaksızın derin bir uykuya dalar.Koma halindedir.Başka eve taşınan ailenin peşini esrarengiz olaylar bir türlü bırakmamaktadır.Çareyi eve medyum çağırmakta bulurlar.Ve sır perdesi aralanmaya başlar.
Serinin devam filmleri var.Gerilimi fazlasıyla yüksek bir filmdir.2 3 kere yerimden sıçratmışlığı vardır.
Olsunnnn,severrriiiizzz💕


5)   **SİNİSTER(LANET)**   
İmdb puanı:6.7
Gerçek suç yazarı Ellison yeni taşındıkları evde,çatı katında korkunç görüntülerin olduğu bir kutu film makarası bulması sonucu kendisini ve ailesini korkunç bir kabusun içinde bulur.Gizemi oldukça fazla bir film.Jeneriğinin korkutuculuğundan bahsetmeyeceğim bile.Tuhaf bir ürkütücülüğü var.

6)   **ANNABELLE**   
İmdb puanı:5.5
(Puanı bu denli neden düşük anlam veremedim)
John Form oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile karısına,eşine az rastlanır güzel,antika bir bebek alıp,hediye eder.Ancak sonrasında Form ailesinin evi sapkın bir tarikat tarafından basılır,saldırıya uğrar.Saldırganlar uzaklaşır ancak hiçbir şey çözümlenmiş değildir.Kimsenin tahmin edemeyeceği kötü bir ruh evde bırakılmıştır.
Bu arada Annabelle'nın hikayesini araştırırsanız,bebeğin gerçekten var olduğunu görebilirsiniz.Hala daha Warren Occult Müzesinde saklanmaktaymış.Hatttaaaaa gelen ziyaretçilerden bebeğin resminin çekilmemesi isteniliyormuş.
Vaaaoovvvvvv!!!!😈


7)   **TEXAS KATLİAMI**   
İmdb puanı:5.8
Eminim sizde bu filmi bir yerlerden duymuşsunuzdur.Bilinen Korku filmleri arasındadır çünkü kendileri.
Filmimizin bayağı uzuuunnnnnn bir başlangıcı,konusu var.Özet geçmem gerekirse;1947-1957 tarihleri arasında Ed Gein adındaki seri katil tarafından cinayetler işlenmiştir.İnsan maskesi takan(Bildiğimiz gerçek insan cildinden derisinden yapılmış maske!)Gein; kaçırıp öldürdüğü insanların derilerinden ev eşyası yapmıştır.
Ve evetttt "Malesef ki gerçek bir hikayedir."


8)   **OUIJA(ÖLÜM ALFABESİ)**   
İmdb puanı:4.4(Şaka sanırım??Heee??😏)
Korkudan ziyade kaliteli bir gerilim filmidir bizce.
Debbie,video günlük tutan bir genç kızdır.Evlerinde üzerinde Ouıja yazan bir oyun tahtası bulur.Oyunu bulmasıyla birlikte evinde tuhaf şeyler olmaya başlar.Ve genç kız sabahına evinde ölü olarak bulunur.En iyi arkadaşının ölümünü bir türlü kabullenemeyen Laine,onunla yeniden iletişim kurmak ister ve Ouıja'yı araştırmaya başlar.Lakin kötü güçler durdurulamaz bir şekilde çoktan uyandırılmıştır.


9)   **THE CABİN İN THE WOODS(DEHŞET KAPANI)**   
İmdb puanı:7.0
5 üniversite öğrencisi arkadaş,ormanda bir haftasonu geçirecektir.Eve ulaştıklarında dış dünyayla  bağlantı kurabilecekleri hiçbir iletişim aracının olmadığını görürler.Bodrumu incelemeye gittiklerinde tuhaf şeylerle karşılaşırlar.Ölümcül bir zombi ailesini farkında olmadan uyandırırlar.
Sınırları zorlayan bir film.
Kan kokusu alıyorum Adriannnnn,kaaannn😁


10)   **LİGHTS OUT(IŞIKLAR SÖNÜNCE)**   
İmdb puanı:6.5
Rebecca küçüklüğünden bu yana ışıklar kapanınca yaşadığı korkuyu atlattığını düşünür.Birgün erkek kardeşi Martin'de aynı korkuları yaşadığını anlatır.Rebecca araştırmaları sonucunda bu korkutucu varlığın bir şekilde anneleriyle bağlantısı olduğunu bulur ve gizem yavaş yavaş çözülmeye başlar.


Yakup ile İlk 10'umuz bu şekilde...Sizi çokta fazla sıkmamak,konu detaylarında boğmamak adına kalan 10 filmide İmdb puanlarıyla hızlıca aşağıya sıralıyorum.👇👇
(Bu aradaaaaa Imdb puanını daha düne kadar "İmbd" olarak biliyordum.😄)



11)SHUTTER(RESİMDEKİ HAYALET)
İmdb puanı:7.1

12)MAMA(ANNE)
İmdb puanı:6.3
13)THE WOMAN İN BLACK(SİYAHLI KADIN)
İmdb puanı:6.4(Serinin ilk filmi için)
14)THE ORPHANAGE(YETİMHANE)
İmdb puanı:7.5

15)THE RİNG(HALKA)
İmdb puanı:5.9(Serinin ilk filmi için)



16)PARANORMAL ACTIVITY
İmdb puanı:6.3(Serinin ilk filmi için)

17)ORPHAN(EVDEKİ DÜŞMAN)
İmdb puanı:7.0
Benim ilk izlediğim korku filmlerindendir.Değerlidirrrrr!!😎😍

18)GÖZ(OCULUS)
İmdb puanı:7.0

19)BEFORE I WAKE(KABUSTAN GELEN)
İmdb puanı:6.1

20)SAW NAM-I DİĞER 
             TESTEREEEEEE!!!!
📼

Tabiki Top listemizde 20.sırada degilllllll.Efsane olduğunu vurgulayabilmek için son sırayaaa koyduk.Bu filme bir sıralama verilmez.Verilemez!!!Çünkü Saw serisi korku filmlerinin KRAL'IDIR!💜
İmdb midbbbeeee yazmıyorumm bile bak.10'dur 10!
Filmin iç gıcıklayıcı jeneriğinide hatırlatıyım mı size?
        "I WANT TO PLAY A GAME ÇİÇEĞİM"




Evettttt efennniiimmm sevgili "Beyim" ile.😊listemiz bu şekilde.Yazıyı oluştururken biz çok eğlendik ve keyif aldık.Serinin devam yazılarınıda yazmayı düşünüyoruz.
Bilim kurgu top 20
Gerilim Top 20
Imdb si yüksek filmlerden top 20
Animasyon top 20 gibi...
Gelicek yani...
Coming soon.........

Bir sonraki yazımda tekrar görüşmek üzere;
Kendinize ve "filmlerinize☺☺" iyi bakın
Selametleeee🙋

Yorumlar